Interesseskjema:

Det første du må gjøre er å sende inn interesseskjema. Dette var veldig enkelt. Var bare å skrive inn navn og mail på explorius sin hjemmeside. Etter at dette er gjort er det bare å vente på at de kontakter deg.

Intervju:

Jeg sendte inn interesseskjema den 3.januar 2016, jeg var veldig tidlig ute ettersom jeg har drømt om utveksling siden jeg var 8 år, og greide ikke å dy meg lenger, hihi. Allerede 5 dager senere ble jeg kontaktet av en explorius ambassadør. Vi avtalte når det passet å ha et intervju. Siden jeg bor i en liten  by holder de ikke intervju her så vi fant ut at det var best med et skypeintervju. Dette ble holdt den 18.januar.

Jeg var egentlig ganske nervøs før intervjuet, men det hadde jeg ingen grunn til. Først skulle hun snakke med meg og mamma sammen. Da fikk vi vite litt nyttig informasjon om hvordan et utvekslingsår fungerer og alt om vertsfamilie osvosv.. Etter ca. 20 min gikk mamma ut av rommet og jeg fortsatte intervjuet alene. Da måtte jeg svare på enkle spørsmål om meg selv og hvordan jeg som utvekslingselev blir å takle enkelte ting. Ca.10 min av intervjuet var på engelsk, dette var enkle spørsmål.

Godkjenning:

Allerede dagen etter, den 19.januar, ble jeg godkjent av explorius. Da var det å lese gjennom enkle regle som explorius har. Jeg takket ikke ja til plassen før den 28.mars. Jeg fikk da en mail om at de skulle komme tilbake til meg til høsten ettersom at de skulle konsentrere seg om studentene som reiste høsten 2016.

Søknadspapirer:

I starten av oktober fikk jeg en mail angående søknaden til USA. Da hadde jeg 30 dager på meg å gjøre ferdig søknaden og få den sendt. Dette var masse å gjøre! Jeg ble egentlig veldig stresset bare av å se på alt som skulle gjøres, men når jeg først kom i gang gikk det egentlig ganske fint. Jeg måtte blant annet fikse med alle karakterkortene fra 8. til nå og oversette de til engelsk, dra til legen å gi han papir som han skulle fylle ut + avtale time til sprøytetaing, jeg måtte få en engelsklærer til å skrive en anmeldelse om meg, jeg og foreldre mine måtte skrive et brev til den fremtidige vertsfamilien osv... Det var en del som skulle gjøres på bare 30 dager, men det gikk i grunnen greit og alt var forklart på en grei måte så det var ikke vanskelig å få det gjort, var bare det at det var mye som skulle fylles ut og man må bruke litt tid på det.

Slik så søknaden ut. Dette er elektronisk så jeg måtte printe ut alt og fylle det ut, forså å kopiere det inn igjen.

Den 20.desember fikk jeg en hyggelig telefon fra explorius som fortalte meg at jeg hadde fått vertsfamilie. Jeg fikk vite at jeg skal bo i Colorado med en vertsfar, vertsmor, tre vertssøsken og fem katter.

-Guro

 

#utveksling #usa #søknad


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no
Guro Lian
Jeg er en 17 år gammel jente som reiser på utveksling til Colorado, USA skoleåret 17/18. Organisasjonen jeg reiser med er Explorius og underorganisasjonen min er ICES. Håper du vil følge med på året mitt i USA! Still gjerne spørsmål :)
Arkiv


· Juni 2017Kategorier


· Blogg · Før avreiseLinker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits